Barion Pixel

Einhell Power X-Change egy akkumulátoros rendszer

Einhell Power X-Change egy akkumulátoros rendszer
Ismered a barkácsgépek Tesláját? Igen az Einhell Power X-Change egy akkumulátoros rendszer mind újdonságát, mind forradalmiságát, mind úttörőségét tekintve teljes joggal nevezhető a "barkácsgépek Teslájának". 

EINHELL POWER-X CHANGE 1 AKKUS RENDSZER

 

Az Einhell nem csinált mást mint a már eddig is rendelkezésre álló ismereteit az akkus rendszerekről újragondolta, frissítette és a vásárlói igényekre szabta. Egyre nagyobb igény mutatkozik az akkumulátoros eszközökre. A líthium akkus rendszerek (amiről később részletesen is szólunk) lehetőséget nyitnak arra hogy valóban értékelhető kapacitású és ezzel egyidejűleg kis súlyú vezeték nélküli elektromos eszközök szülessenek. ​A forradalmi lítium-ion technológiának köszönhetően nem kell többé azon bosszankodnia, hogy túl rövid a hosszabbító, vagy egy talpalatnyi hely sincs a műhelyben a rengeteg akkumulátor és töltőkészülék miatt. Sőt, mostantól nem kell megkeresnie és összepárosítania a szanaszét heverő készülékeket és tartozékokat sem! A nagyteljesítményű akkumulátor család valamennyi tagját felhasználhatja a sorozat többi készülékéhez, és természetesen ugyanazzal a töltővel feltöltheti az összes akkumulátort. A sorozat készülékeit egy vagy két akkumulátorral, illetve akkumulátor és töltőkészülék nélkül is megvásárolhatja. Van már Power X-Change akkumulátora és töltőkészüléke? Semmi gond! Vásárolja meg a készüléket akkumulátor nélkül: így nem csak pénzt spórol, hanem a környezetet is védi. 

A Power X-Change az Einhell új akkumulátor rendszere. Az akkumulátorokat úgy tervezték, hogy több szerszámhoz is felhasználhassa őket, és így kímélhesse a pénztárcáját. De mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy az öt különböző kapacitású 18 V akkumulátort több mint 40 szerszámhoz használhatja. A Power X-Change különlegessége nem csak abban rejlik, hogy az akkumulátorok a modern technológiának köszönhetően rendkívül nagy teljesítményűek, hanem abban is, hogy az egyes készülékeket akkumulátor és töltőkészülék nélkül is megvásárolhatja - így nem lesz szüksége új akkumulátorra és töltőre minden egyes szerszámhoz vagy kerti géphez. Ha pedig már van egy akkumulátora - mindegy, hogy a termékkel együtt vagy külön vásárolta meg - máris megspórolta egy újabb akkumulátor és töltőkészülék árát. Vegye meg az összes többi készüléket akkumulátor és töltőkészülék nélkül: ezzel nem csak pénzt spórol, hanem a környezetet is óvja. 

Mik ezek az előnyök?

 • Elég 1x megvásárolnia, hogy aztán folyamatosan spórolhasson.” Ha már van egy Power X-Change készüléke, akkor nem kell az akkumulátorra és a töltőkészülékre költenie.
 • A kiforrott technológiának és a rendszeres használatnak köszönhetően jelentősen meghosszabbodik az akkumulátorok élettartama.
 • Mivel nincs szüksége kábelekre, ezért nem kell aggódnia, hogy megbotlik a vezetékben, vagy véletlenül elvágja azt.
 • Egyetlen akkumulátor MINDEN készülékhez. Használja UGYANAZT AZ EGY akkumulátort* valamennyi Power X-Change készülékhez a műhelyben és a kertben.
 • 1 akkumulátor* + 1 töltő minden készülékhez és munkához. Helytakarékos tárolás, rendezett műhely és munkaterület.
 • Kevesebb akkumulátor és töltőkészülék = kevesebb nyersanyag és energia.

Spórolás egyszerűen

 1. Válasszon egy készülékből, akkumulátorból és töltőkészülékből álló csomagot, vagy vegye meg a készüléket, és válasszon hozzá egy akkumulátort.
 2. Egy akkumulátor + egy töltőkészülék elegendő a 18 V család valamennyi tagjához: ha már van PXC terméke, akkor nem kell újabb akkumulátorokat és töltőkészülékeket vásárolnia.
 3. Minden egyes készülék megvásárlásával tulajdonképpen már az újabb termékre spórol.

 

Einhell Power X-Change TWIN-Pack© technológia

Miért jobb két 18V akku mint egy 36V ?


ERGONOMIKUSABB MEGOLDÁS A két akkumulátort egyszerűbb behelyezni, és így a készülék is jobban ki lesz súlyozva.
Ha a készülék egyensúlyban van, akkor a munkavégzés is kényelmesebb.

MAXIMÁLIS RUGALMASSÁG Két kompakt és könnyű akkumulátor, amelyeket egyesével, külön-külön is használhat:
helyezze egy Power X-Change készülékbe, és kezdje meg vele a munkát. Gyorsan. Kényelmesen.

EGYETLEN RENDSZER VALAMENNYI SZERSZÁMHOZ Ha nagyobb teljesítményre van szüksége, akkor nem kell pl. egy újabb 36 V rendszer akkumulátort vásárolnia. Egyszerűen csak helyezzen KÉT akkumulátort AZ ADOTT készülékbe. Így megszüntetheti a sok akkumulátor okozta káoszt és rendetlenséget, pénzt spórolhat, és védi a környezetet is.

Einhell a fenntartható környezetért

Mindannyian felelősséggel tartozunk a környezetünkért. Fontosnak tartjuk, hogy a tudomány és a technika révén hatékony, fenntartható energiát tudjunk előállítani. Az ECO-Power lényege a hatékonyság, ezért a Power X-Change rendszer tervezésekor arra törekedtünk, hogy kevesebb energia-ráfordítással maximális teljesítményt tudjunk biztosítani.

 

Kiforrott Líthium-Ion technológia

A lítium-ion technológia az akkumulátor technológia alfája és ómegája. Minimális a mélykisülés veszélye, nincs memória-effektus, kis méretű és könnyű, állandó teljesítményt biztosít, csak hogy  néhányat említsünk azon előnyök közül, amelyek megkülönböztetik más rendszerektől (pl. a nikkel-kadmium akkumulátoroktól). 

Az ABS biztonságos működést és a hosszú élettartamot szavatol. Folyamatosan ellenőrzi az akkumulátor és az egyes cellák hőmérsékletét, valamint áram- és feszültségellátását, maximális biztonságot garantálva ezzel. Az optimalizált töltési folyamat kíméli a Power X-Change akkumulátorokat, és meghosszabbítja az élettartamukat.

 • NINCS MEMÓRIA-EFFEKTUS Akkor is feltöltheti az akkumulátort, ha nem merült le teljesen. Az akkumulátor kapacitása nem csökken az élettartama során.
 • NINCS ÖNKISÜLÉS – BÁRMIKOR BEVETHETŐ Az akkumulátor teljesítménye még akkor is maximális marad, ha hónapokig nem használja.
 • KOMPAKT ÉS KÖNNYŰ – EGYSZERŰ KEZELÉS Az azonos teljesítményű Li-ion (lítium-ion) akkumulátorok könnyebbek, mint a NiCd (nikkel-kadmium) akkumulátorok.
 • KIFORROTT TÖLTÉSTECHNIKA Rövid töltési idők, optimális teljesítmény, maximális élettartam.
 • MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY - Bárhol, Bármikor A Li-ion (lítium-ion) akkumulátorok élettartamuk vége felé közeledve gyakorlatilag ugyanakkora teljesítményt képesek biztosítani, mint a frissen feltöltött, új társaik.
 • 3x HOSSZABB ÜZEMIDŐ A NiCd (nikkel-kadmium) akkumulátorokhoz képest a Li-ion (lítium-ion) akkumulátorok háromszor hosszabb ideig használhatók.
 • EINHELL-ABS A maximális biztonság, a hosszú akkumulátor élettartam, a maximális teljesítmény és a rövid töltési idő biztosítása érdekében.

 

Szénkefe nélküli elektromos motorokkal szerelt Einhell Power X-Change akkus gépek

A szénkefés motorok: A szénkefés motorokban szénkefék továbbítják az előállított energiát. Mivel ez egy mechanikus folyamat, ezért közben súrlódás lép fel. A súrlódás során keletkező hő, és az  ehhez kapcsolódó hőveszteség csökkenti a hatékonyságot és a motor élettartamát.

A szénkefe nélküli motorok: A szénkefe nélküli motorokban az elektromosság elektronikusan vezérelten, közvetlenül, vagyis súrlódás és energiaveszteség nélkül adódik át. Ebből adódóan jelentősen megnövekedett teljesítménnyel, hosszabb üzemidővel, és a motor élettartamának jelentős mértékű meghosszabbodásával számolhat.

A szénkefe nélküli motorok előnyei

+ jobb hatásfok
Minimális súrlódásból eredő veszteség: jelentősen nagyobb forgatónyomaték,
egyértelműen hatékonyabb munkavégzés.
+ Hosszabb üzemidő
A teljesítmény optimális: nincs elpazarolt energia, mint a szénkefés motorok esetében.
Ha huzamosabb ideig dolgozhat a készülékkel, akkor - értelemszerűen - az akkumulátort
kevesebbszer kell feltöltenie.
Így áramot spórolhat, és ha áramot spórol, akkor a környezetet is óvja!
+ Hosszabb élettartam
Kevesebb súrlódás, alacsonyabb üzemi hőmérséklet, kisebb mértékű kopás.
A szénkefés motorral gyártott készülék jóval tartósabbak. Ha ugyanannyi ideig szeretne
használni egy szénkefés motorral ellátott készüléket, mint egy szénkefe nélkülit, akkor
bizony jó néhányszor meg kell majd javíttatnia (esetleg ki is kell cserélnie)...
Ne feledje: nem csak az erőforrásokkal spórol, hanem a pénztárcáját és a környezetet is
kíméli.
+ Kompakt kialakítás
Kompakt motorok, kompakt készülékházak. A kisebb, vékonyabb készülékekkel
egyszerűbb a munkavégzés - így nem kell aggódnia akkor sem, ha kevés a hely.
+ Nem igényel karbantartást
Soha többet nem kell szénkefét cserélnie. A hagyományos motorokban időről-időre
cserélni kell a szénkeféket. Ez nem fordulhat elő, ha szénkefe nélküli készülékekkel
dolgozik: nem csak időt és pénzt spórolhat, de óvja a környezetet is.

Az Einhell Power X-Change akkus gépcsalád egyre bővül. Jelenleg már közel száz gép érhető el ezzel az akkumulátor családdal - köztük olyan gépek mint fűnyírók, fűkaszák, sövénnyírók, 

orrfűrészek, láncfűrészek - a klasszikus akkus csavarozókon és akkus sarokcsiszolókon kívül. És ez csak a kezdet!

Az Einhell termékei megtalálhatóak kertészetünkben a Szentiváni kertcentrumban, mint az Einhell Győri hivatalos márkakereskedésében, illetve a www.kertesontozes.hu kertészeti webáruházunkban!