Barion Pixel

Kedves Vásárlóink!

A megnövekedett rendelésszám miatt,  a csomagok feldolgozásában és kiszállításában 2- 3 munkanap csúszás lehetséges! Kérjük, ezt a rendelés leadásánál vegyék figyelembe! Köszönjük türelmüket! 

 

Genezis Green Max kerti nitrogén-műtrágya 5kg

1.790 Ft
Cikkszám: G/KC00907
Elérhetőség: 6 db raktáron
Várható szállítás: 2024. június 14.
Gyors szállítás, akár másnapra
GLS, DPD futárszolgálattal 59 000Ft felett díjmentes egy csomagban max 40Kg-ig!
29 000Ft felett díjmentes GLS, MPL és FoxPost csomagautomatába
Packeta csomagpontba már 990Ft tól
maximum 5kg -ig kis csomagok esetén
1.790 Ft

Leírás és Paraméterek

Alap, starter, és fejtrágyaként is alkalmazható bármely növénykultúrában és talajtípuson.

JELLEMZŐK:

Összes hatóanyag-tartalom: 43,6%

Granulált formában érhető el.

A Pétimészsó nitrogén-tartalmában azonos arányban van jelen a lassan ható ammónium-nitrogén és a gyorsan ható nitrát-nitrogén.

Szemcsemérete egyenletes, szemcséi szinte teljesen gömbölyűek, így kijuttatáskor nagy szórásszélesség esetén is egyenletes szórásképpel szórható. Gömbszerű alakja miatt a szórógépek fém alkatrészeit kevésbé koptatja.

A kalcium (és a magnézium) javítja a talaj szerkezetét, morzsalékossá teszi azt (növeli a talaj víz-, hő-, levegőmegtartó képességét), és növeli termőképességét. Az ionegyensúly javításával növeli a többi tápelem felvételét, illetve hasznosulását.

A növény fejlődési ütemének megfelelő, osztott adagú nitrogéntrágyázás nemcsak a termésmennyiség növekedését, de a minőség javulását, és a jobb nitrogénhasznosulást is.

ELŐNYEI:

Növeli a termés minőségét, javítja a termés minőségét

Emeli a talaj pH-ját, csökkenti a talaj savanyúságát

Javítja a növény stressztűrő képességét és kondícióját

Egyenletesen juttatható ki bármilyen rendszerű szántóföldi műtrágyaszóróval vagy akár légi úton is.

Megfelelő dózisban alkalmazva fedezi 10 t/ha kukorica vagy 4 t/ha napraforgó vagy 4 t/ha repce vagy 9 t/ha búza kalcium és magnézium szükségletét. Különösen magnéziumigényes növényi kultúrák – burgonya, cukorrépa, évelő pillangósok, kukorica, repce, kalászosok (zab), kertészeti és gyógynövények – számára kiváló megoldás.

Magas dolomit-tartalma révén kiválóan alkalmazható kalciumban és/vagy magnéziumban szegény talajokon.

1 t/ha dózisban kijuttatva nemcsak a nitrogént pótolja, de egy fenntartó mészadagot is biztosít, melyet nem külön menetben kell kijuttatni.

Apróra őrölt dolomit-tartalma révén savanyú talajban gyorsan tud hasznosulni, és gyorsan képes pH-emelő hatást kifejteni.