FIGYELEM! Áruházunk 2020.07.25 - 08.01 között ZÁRVA tart! Ezen időszak alatt rendelését leadhatja, de a csomagolás, kiszállítás, termék átvétel és ügyfélszolgálat szünetel! 

Utolsó csomagolási és szállítási nap 07.24 péntek, rendelés beérkezés max. 12.00 óra!

Nyitás, első csomagfeldolgozási nap: 2020.08.03 Hétfő! Megértésüket köszönjük!

Menü

Az ideális agroszövet jellemzői

Az agroszövet egyik legfontosabb funkciója, hogy megakadályozza a gyökeresedést. Talán épp ezért a konténeres faiskolákban rendszeresen látható vendég, mivel ezen a területen nélkülözhetetlen az alkalmazása. 

A biztonsági talajtakaró fólia ugyan nem túlságosan dekoratív, de alapvetően ez nem is elvárás vele szemben. A gyomok visszaszorításában is eredményes, amit akár „bónusz” jellemvonásnak is tekinthet. Igaz, hogy anyaga határozottan merev, ám a nedvesség átengedésére maximálisan képes. Érdemes olyan típust preferálnia, ami az UV sugárzással szemben ellenállóságot mutat. De miért olyan lényeges a megfelelő talajtakarás? A természet mindent elrendez maga, ha van rá módja.

Az erdőkben nem találni fedetlen fekete földet: a különböző társulások, szimbiózisok minden négyzetcentimétert belaknak. Nincs szükség se gereblyézésre, se másra. Ezzel szemben egy kert egészen más látképpel szolgál. Pedig a talaj ideális takarása prioritás, mivel így megakadályozhatja a kiszáradást, aktívan tehet az UV sugárzás ellen, meggátolhatja a túlzott felmelegedést, vagy éppen kihűlést, és nem utolsó sorban visszaszoríthatja a nem kívánatos gyomokat. Mindennek tetejében kedvezően nedves feltételeket biztosíthat azoknak a mikroorganizmusoknak, melyek a talaj termékenységéért felelősek. A tápanyagok kimosódásától sem kell tartania Jogosan merülhet fel önben, a sokak által emlegetett kérdés, miszerint miért nem elegendőek a szerves mulcsok?

Valóban ideálisak a talajtakaráshoz, de van egy óriási hátrányuk: hamar lebomlanak, így folyamatosan pótolni kell őket. Ezzel szemben az agroszövetet elegendő egyszer leterítenie: tökéletes hatásmechanizmus mellett, tartós eredményben bízhat. Mennyire gazdaságos megoldás az agroszövet? A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy olyan befektetésről van szó, ami sokszorosan megtérül, visszahozza az árát. És hogy milyen látványos eredményeket várhat a talajtakarásért cserébe? Kevesebb öntözéssel számolhat, a növényállomány szebbé, egészségesebbé válhat, és a talaj termékenysége is fokozódhat. A gyomoknak végérvényesen búcsút inthet. Ezek után ne lepődjön meg, ha időről-időre belefeledkezik édenkertjének szívmelengető látványába.

Tartalomhoz tartozó címkék: agroszövet minőségi agroszövet