Barion Pixel

Szegélyek és gyeprács

Rendezés:

Műanyag szegélyek kertépítéshez

Az elképzelésünknek megfelelő kert létrehozása, kialakítása nem mindig hálás feladat. Ugyanakkor, ha minőségi alapanyagokat, eszközöket használunk a munkához, akkor garantáltan elérjük a kedvünkre való végeredményt. A műanyag szegélyek remek szolgálatot tesznek, amikor egy adott részt le akarunk határolni, el akarunk különíteni.

Hogy néhány példát említsünk a felhasználási területei közül: gyepszegély, térkőszegély, kavicságyások és gyepek elválasztására, növényágy és gyep elválasztására is kiválóan alkalmazhatóak. Speciális kialakításuknak köszönhetően, könnyen formázható elemekről van szó. A műanyag szegélyek nagyon könnyen, gyorsan telepíthetőek és a vágásuk, hajlításuk, rögzítésük sem ütközik nehézségekbe. Pontosan milyen célt szolgálnak? Miért kell elválasztani egymástól a különböző részeket?

Egyrészt azért, mert sokkal esztétikusabb, rendezettebb hatást kelt, ha a gyepet elhatároljuk a díszkaviccsal borított részektől vagy a burkolt járólapoktól. Másrészt pedig azért, mert a határolásnak köszönhetően a fű, illetve más növények nem tudnak átnőni a műanyag szegélyekkel elválasztott területekre. A rögzítést a stabilan leszúrható tüskék biztosítják.

A műanyag rugalmassága lehetővé teszi, hogy egyenes, illetve ívelt formában is elhelyezhetőek legyenek a kert különböző részein. Sőt, kör alakban is rögzíthető például fák vagy bokrok köré. A szegélyek alkalmazásával sokkal szebb, rendezettebb megjelenést kölcsönözhet a kertjének, ezzel esztétikussá téve az otthona külső környezetét.