Barion Pixel

Kedves Vásárlóink!

A megnövekedett rendelésszám miatt,  a csomagok feldolgozásában és kiszállításában 2- 3 munkanap csúszás lehetséges! Kérjük, ezt a rendelés leadásánál vegyék figyelembe! Köszönjük türelmüket! 

 

Kerti szerszámok, talajművelés

Rendezés:

Hatékony munka kerti szerszámokkal

Vannak bizonyos eszközök, amelyek elengedhetetlenek a kertészkedés során. A kerti szerszámok megkönnyítik a munkát és a segítségükkel szép, gondozott környezet alakítható ki.

Érdemes mindig minőségi kerti szerszámokat választani. A minőséget általában az anyaghasználat határozza meg. Nem csorbul a metszőolló éle, nem törik el az ásó nyele, nem görbülnek el a gereblye fogai, amennyiben a megfelelő kivitelben szerezzük be ezeket a hasznos eszközöket. Továbbá, lényeges maga a kialakítás is, hiszen ez határozza meg, hogy mennyire kényelmes a kerti szerszámokkal dolgozni. Minden kertben szükség van egy ásóra, ami főként a növények ültetése miatt fontos. A tavaszi talajlazító munkálatok elképzelhetetlenek lennének nélküle. Ha már talajlazítás, akkor szintén érdemes megemlíteni a teljesen hétköznapi kapát. Amilyen egyszerű, legalább annyira hasznos. A használatával könnyedén javíthatunk a talaj állagán, ezzel optimális közeget biztosítva a növényeknek. A metsző- és fűnyíró ollókkal pillanatok alatt eltávolíthatóak a növények tövében éktelenkedő fűszálak, de a felesleges vagy száraz faágaktól is megszabadíthatjuk a fákat.

A kézi és a talajművelő kerti szerszámok mellett, nem szabad megfeledkezni a gyepápoló kerti szerszámokról sem. Lombseprűre szintén szükségünk lesz, amikor szeretnénk összetakarítani a nyesedéket, illetve ezzel könnyedén összegyűjthetjük ősszel a száraz leveleket. Ezzel biztosítható a talaj megfelelő szellőzése, ami fontos a növények és a gyep fejlődése szempontjából.