Leírás és Paraméterek
Mungóbabcsíra:
Kiemelkedő a fehérje tartalma, gazdag A, B, C, E vitaminokban valamint vasban, foszforban és folsavban.
Magas folsavtartalma segíti a koleszterin anyagcserét. Jó rost forrás, támogatja a vastagbél működését, a vércukorszint szabályozást, segíti az emésztést. Vastartalma révén a vérképzéshez is hozzájárul.
Íze hasonlít a cukorborsóéra, így gyermekek kedvelt csírája.
Termesztés a Kiepenkerl termesztő dobozban:
Osszon el az elfolyószelepes tálcára 1,5 evőkanál vetőmagot. Utána öntsön hozzá vizet, és hagyja lefolyni.
Tegye rá a fedelet, és helyezze a hajtató tálcát világos helyre, ahol közvetlen a napfény nem éri.
A termés betakarításáig naponta 2-3 alkalommal öblítse le.