Barion Pixel

Mágnesszelepek akciós árakon, kiemelt kedvezményekkel

Rendezés:

A mágnesszelep szerepe az öntözőrendszerben

Az öntözés időigényes, ugyanakkor rendkívül fontos feladat, amit nem szabad hanyagolni. A sportpályák, kertek, udvarok öntözőrendszerében hasznos alkatrésznek számít a mágnesszelep. A működési elve az elektromágnesességen alapszik, tehát egyáltalán nem számít bonyolult szerkezetnek, viszont annál hasznosabb.

Ez azonnal ki is derül, amint közelebbről megvizsgáljuk, hogy milyen fontos szerepet tölt be az öntözés kapcsán. Amint áram halad át rajta, a szelepek megnyílnak, szabad utat engedve ezzel a víz áramlásának. A mágnesszelep manuális kapcsolóval is vezérelhető vagy időkapcsoló segítségével teljes mértékben automatizálható. Ennek előnye, hogy akkor is megtörténik az öntözés, amikor éppen nem tartózkodunk otthon, hiszen a vezérlőegységet igény szerint beprogramozhatjuk az adott időpontokra. Ezen kívül, a vízmennyiség áramlása is szabályozható a mágnesszeleppel. Ez főként a vízspórolás szempontjából számít hasznos funkciónak. Az automata öntözőrendszer működése tovább finomítható különféle érzékelők beépítésével. Esőérzékelő használatával a mágnesszelep nem fog automatikusan nyitni, ha az nem indokolt, hiszen esőben felesleges az öntözés.

A kézi nyitószerkezet segítségével, manuálisan is működtethető a mágnesszelep. Az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében, az állítókar eltávolítható. Az UV álló erős PVC ház jól bírja a kemény igénybevételt. A letekerhető fedelű változatok esetében, a szervizelés gyors és egyszerű. A megbízható működéséről pedig a membrán gondoskodik.