Barion Pixel

Vakondhálók, letűzők

Rendezés:

Hatékony módszer a vakondháló használata

Ez a kis földtúró állatka rengeteg bosszúságot okozhat, ha a gyönyörű gyepszőnyegen egymás után jelennek meg az általa kitúrt földkupacok. A vakond elleni védekezéshez a vakondháló tökéletesen megfelel, viszont a telepítése során elég körültekintően kell eljárni.

A dolgot megnehezítheti az öntözőrendszer. Ilyen esetben ezzel kapcsolatban megoszlanak a vélemények a telepítést illetően. Vannak, akik szerint célszerű a rendszer alá elhelyezni a vakondhálót, ez viszont csak a kiépítése előtt lehetséges, továbbá fennáll a veszélye annak, hogy a vakond a felszín és a háló közti talajrétegbe túrja be magát. Ha az öntöző rendszer fölé kerül a háló, kevéssel a talajszint alá, akkor a rendszer bővítése, javítása válik nehézkessé a vakondháló miatt. A vakondháló bármikor felszedhető és újratelepíthető. Az előnyei a biológia védekezéssel szemben az, hogy a jótékony hatással bíró állatokra nincs semmilyen hatással.

Tény, hogy a kisebb kártevők, mint a lótetű vagy a cserebogár lárvája ellen nem biztosít védelmet a vakondháló. Ezért a telepítés megkezdése előtt nem árt egy pontos felmérést elvégezni azzal kapcsolatban, hogy a biológiai, tehát a vegyszeres vagy a mechanikai védekezés számít hatékonyabbnak. Megfelelően alkalmazva, a háló kitűnően teljesíti a feladatát, gazdaságos és rendkívül tartós megoldásnak számít, az anyagából kifolyólag. Ennek hála nem kell a vegyszerekkel talajba juttatására feleslegesen időt és energiát fordítani. A vakond hasznos állat, ezért ha egy mód van rá, ne ártsunk neki!