Menü

Fátyolfólia, növénytakaró fólia fehér 17g/m2 UV stabil 3,2m x 5m hajtogatva

Ár:
990 Ft
Cikkszám: GKC00575
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Fátyolfólia fehér 17g/m2 UV stabil 

Felhasználása sokoldalú, tartós, könnyű, véd az időjárás viszontagságai ellen, pl. jégeső, talaj menti fagy, szél. Rovarok, kártevők, madarak ellen is nagyon hasznos. Szálas szerkezete miatt átengedi a levegőt, szűrt fényt, csapadékot, öntözővizet. Alkalmazása magas terméshozamot, jobb termékminőséget és korábbi betakarítást eredményez. Használható a zöldségfélék, a saláta, spenót, retek, káposzta, kínai kel, uborka, dinnye, korai burgonya, póréhagyma, cukkini és a különféle gyógynövények termesztésében.  A fátyolfólia használása közvetlenül a vetés vagy ültetés után történik. Lazán, feszítés nélkül terítjük a talajra. A széleket 50 centiméterenként leterheljük. Nagyobb területeken, vagy ha hatékonyabb kártevő elleni védelmet akarunk, akkor a fátyolfóliát körben leföldeljük. A virágzó növényeket, pl. az epret, uborkát, cukkinit stb. a beporzás érdekében pár napra kibontjuk. Más növények betakarva maradhatnak egészen a betakarításig. 

A talajtakaró fátyolfóliát használhatjuk téli fagyvédelemre is, különböző növényeink betakarására!A levegő hőmérsékletének csökkenésével a fátyolfólia talaj felőli oldala párás lesz. A fátyolfólia a hőátbocsátás szempontjából üvegszerűen viselkedik. Ezért is nagyon fontos, hogy a takarás alatt a talaj mindig nedves legyen.

A fátyolfóliás takarás mínusz 4-5 °C esetén még kellő védelmet nyújt a zöldségnövények számára a fagy ellen. Azok a levelek, amelyek a jeges takaróhoz hozzáérnek, természetesen megfagynak, de jól beállt növényi állomány esetén a többi rész nem károsodik, és így hamar kiheveri a növény ezeket a sérüléseket.

A fátyolfólia alatt átlagban, hajnalban 2-3 °C fokkal, napközben borús időben 4-6 °C fokkal, napos időben 8-12 °C fokkal is magasabb lehet az ágyásokban a léghőmérséklet a szabad földhöz képest. Ebből következik, hogy takarás hatására 2-3 hét koraiság érhető el.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!