Leírás és Paraméterek
Az Impala méretes gumójáról (80-160 g) és hosszúkásan ovális alakjáról ismerhető fel. A héja vékony, majdhogynem átlátszó, húsa világossárga. Sajátossága a jó szállíthatóság és tárolhatóság, a gumók 98%-a tökéletesen épségben marad és nem veszíti el az eredeti kinézetét egészen tavaszig. A dél-magyarországi térségben fátylas termeléshez igen kedvelt fajta. Különleges értéke a tökéletes egyensúlyban lévő ízében rejlik, mivel proteinben, vitaminokban és ásványi anyagokban, szerves savakban és más hasznos tápanyagokban gazdag. Szárazanyag tartalma átlagosan 17%, ebből 10-14% a keményítő, amely más burgonyákhoz viszonyítva alacsonynak mondható. Az alacsony keményítőtartalom miatt főzés közben a gumók megpuhulnak, azonban nem főnek szét. Az Impalához hasonló burgonyafélék ideálisak bármilyen étel megfőzéséhez, levesek és burgonyafélék készítéséhez pedig különösen ajánlott.