Leírás és Paraméterek
Öntermékeny.
Érési idő: aug. második fele
Gyümölcs: nagy, sötétpirosra színeződő, fényló héjú.
Hús: sárga, néha a mag körül éretten pirosra színeződik. Kiváló ízű, bőlevű, magvaváló. A legfinomabb hazai nektarinok egyike.
Fa: középerős növekedésű. Termőképessége jó, a téli hideget jól tűri. A lisztharmatra kevésbé érzékeny.
Porzói: Öntermékenyülő, azaz nincs szüksége porzóra.
Gyümölcse nagy méretű, gömb alakú, csúcsa bemélyedt vagy elgömbölyödött. Héja sárga alapszínű, aminek a 80%-a sötétpiros, csíkozott vagy márványozott fedőszínű. Húsa sárga, a mag körül és néha a héj alatt vörösen erezett, jó ízű. Magja közepes méretű, magvaváló, megnyúlt formájú. Az áruvá készítést, a szállítást és a tárolást is jól tűri. Jól bírja a szállítást és a tárolást is.
Fája: Az Andosa fája közepes növekedésű, mely akár száraz, kopár területeken is terem, de a meszes, lúgos talajokat kedveli a legjobban. A téli hideget jól bírja.
Termőképessége: Bőtermő, kiváló áruértékű fajta.